BIO spotrebiteľ

Recepty - Zimné recepty

Recepty na dldé zimné večeri – čisto rastlinná strava bez živočíšnych produktov (vajcia, maslo, syry...).

Cibule plnené pohánkovou náplňou

5 veľkých cibúľ 200 g zeleninovej zmesi 100 g pohánkovej lámanky 3 strúčiky cesnaku olej mleté čierne korenie petržlenová vňať majorán 2 vajcia syr na posypanie 1 PL oleja 2 čl škrobu väčšia zeleninová paprika
(Hlavné jedlá)


Pohánková fašírka

2 š pohánky lámanky 4 š vody 1 bobkový list 150 g tvrdého syra 1 cibuľa 1-2 strúčky cesnaku 1 vajce 1 PL francúzskeho sušeného droždia petržlenová vňať alebo pažítka olej strúhanka na vysypanie pekáča
(Hlavné jedlá)


Rizoto s pórom a arašidami

250 g ryže natural 2 póry 100 g arašidov 4 PL oleja pol čl sójovej omáčky Johsen Shoyu karí soľ
(Hlavné jedlá)


Pohánka na cibuľke s lahôdkovým droždím

2 PL slnečnicový olej 2 PL nakrájaná cibuľa 3 PL nakrájaný pór 2-3 PL sušené francúzske droždie 1 PL Shoyu – sójová omáčka voda 1/3 š 1š = 2 dl 1 čl Würzl zeleninový bujón petržlenová vňať 1 čl pohánka dusená 2 strúčky cesnaku majoránka Na prípravu pohánky 1 š pohánky celej lúpanej 2 š vody 1 čl soľ 1 menšia cibuľa 1 PL slnečnicový olej 1-2ks bobkový list
(Hlavné jedlá)


Bačova pochúťka

400 g pohánky lámanky 200 g bryndze 4 strúčiky cesnaku 20 g masla soľ pažítka 8 dl vody
(Hlavné jedlá)


Pikantné špagety

400g celozrnných špagiet 50 ml panenského olivového oleja 1 hlavička cesnaku pol kl mletej červenej papriky morská soľ mleté čierne korenie bazalka
(Hlavné jedlá)


Pohánka na sedliacky spôsob

2 stredne veľké zemiaky 2 PL oleja 1 stredne veľká cibuľa 2-3 strúčiky cesnaku oregano podľa chuti 1 a pol šálky pohánkových krúp 2 šálky vriacej vody Na omáčku 1 a pol KL ďumbiera 1PL sezamového oleja 1 strúčik cesnaku 2PL sójovej omáčky 1 a pol šálky vody trochu pšeničného škrobu
(Sladké)


Pšenový nákyp

100 g pšena BIO 1 mäkký tvaroh 4 PL medu 3 PL oleja 2 vajcia hrsť hrozienok (namočených 20 minút vo vode) mletá škorica 1 vanilkový cukor hrsť nasekaných vlašských orechov hrsť slnečnicových semienok
(Sladké)


Špaldové kernoto s rajčinovou omáčkou

500 g špaldového kernota 350 ml drvených rajčín Passata 2 menšie cibuľky cesnak podľa chuti morská soľ mleté korenie 2 PL panenského olivového oleja tvrdý syr alebo tofu bazalka alebo pažítka
(Hlavné jedlá)


Pikantný kuskus

425 ml zeleninového vývaru alebo vody 255 g kuskusu 1 stredne veľká, nadrobno nakrájaná šalotka alebo cibuľa 1 pl olivového oleja 2 hrudky masla 1 čl rasce 1 veľká čl koriandrových semiačok 1 veľká čl feniklových semiačok polovica malej sušenej čili papričky 1 čl soli 1 bobkový list 1 strúčik nadrobno nakrájaného cesnaku 1 pl červeného vínneho octu 1 čl cukru
(Hlavné jedlá)





Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií