BIO spotrebiteľ

Makový jablčník

Suroviny

  • 1 kg jabĺk,
  • 550 g práškového cukru,
  • 6 vajec,
  • 2dcl oleja,
  • 2dcl teplej vody,
  • 300 g špaldovej múky,
  • 150 g mletého maku,
  • 1 prášku do pečiva,
  • čokoládová poleva (ak máte radi)

Postup

Jablká ošúpeme, jaderníky odstránime a pokrájané na plátky podusíme so 100 g cukru. Po udusení jablká necháme odkvapkať na sitku. Žĺtka vymiešame s 300 g cukru, postupne vmiešame olej, vodu a nakoniec múku s práškom. Do hmoty zapracujeme sneh z bielkov. V miske premiešame mak so 150 g cukru a asi 1/3 žĺtkového cesta, ktoré sme odobrali z celkového objemu. Udusené jablká rovnomerne rozložíme na dno plechu, ktorý sme najprv vystlali mastným papierom. Na jablká rozotrieme makové cesto a navrch zvyšok žĺtkového cesta. Pečieme asi 30 min. v prehriatej rúre. Po vychladnutí koláč vyklopíme, odstránime papier a jablkovú vrstvu polejeme čokoládovou polevou.

Poznámka

Ak máte radi menej sladké zákusky, uberte cukru.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Špalda na všetky spôsoby – receptár Klubu BIO-PaPa
Recept pridaný: 20.03.2020
Zaujal: 8386 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií