BIO spotrebiteľ

Demikát

Suroviny

  • 30 dkg bryndze,
  • 1/2-1 kg zemiakov,
  • 30 dkg údeného syra,
  • 2,5 l vody,
  • strúhanička,
  • petržlenová vňať,
  • červená paprika,
  • soľ.

Postup

Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňaťm a nakoniec za hrsť strúhaničky. Medzitým si v malom hrnčeku rozpustíme bryndzu v horúcej vode (najlepšie odobratej z hrnca pred vložením zemiakov), do ktorej vmiešame 1 lyžičku mletej červenej papriky. Do uvarených zemiakov vlejeme rozmiešanú bryndzovú kašu a po znovuzovretí polievku hneď odstavíme.

Polievku dochutíme (najlepšie až na tanieri) kockami tvrdého údeného syra. Podľa množstva zemiakov sa dá konzumovať aj ako samostatný



Vhodné ako: Vegetariánska strava

PAVEL
Recept pridaný: 20.11.2020
Zaujal: 124164 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií