Demikát
Suroviny
- 30 dkg bryndze,
- 1/2-1 kg zemiakov,
- 30 dkg údeného syra,
- 2,5 l vody,
- strúhanička,
- petržlenová vňať,
- červená paprika,
- soľ.
Postup
Do mierne osolenej vriacej vody dáme variť zemiaky a sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňaťm a nakoniec za hrsť strúhaničky. Medzitým si v malom hrnčeku rozpustíme bryndzu v horúcej vode (najlepšie odobratej z hrnca pred vložením zemiakov), do ktorej vmiešame 1 lyžičku mletej červenej papriky. Do uvarených zemiakov vlejeme rozmiešanú bryndzovú kašu a po znovuzovretí polievku hneď odstavíme.
Polievku dochutíme (najlepšie až na tanieri) kockami tvrdého údeného syra.
Podľa množstva zemiakov sa dá konzumovať aj ako samostatný
Vhodné ako: Vegetariánska strava
PAVEL
Recept pridaný: 20.11.2020
Zaujal: 126888 krát