BIO spotrebiteľ

Jozefky

Suroviny

  • Cca 170 g, zemiakov,
  • 225 g polohrubej múky,
  • 1 PL prášku do pečiva,
  • tvrdý strúhaný syr,
  • asi 1/8 l mlieka,
  • pomleté orechy,
  • papier na pečenie.

Postup

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Ešte horúce ich pretlačíme cez lis, chvíľu počkáme, kým sa odparí voda. Zatiaľ si prehrejeme trúbu na 220°C a zmiešame si nasledovnú zmes: múku + prášok do pečiva + soľ. Potom do tejto zmesi pridáme zlisované zemiaky a syr, všetko spracujeme rukami.Prilejem toľko mlieka, aby sme dostali mäkké cesto a z neho vyformujeme čo najviac guličiek, obalíme ich nasekanými orechami. Potom ich ukladáme na papier na pečenie a dáme ich piecť do vopred predohriatej trúby cca na 15 min.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Borčinová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 4122 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií