Jozefky
Suroviny
- Cca 170 g, zemiakov,
- 225 g polohrubej múky,
- 1 PL prášku do pečiva,
- tvrdý strúhaný syr,
- asi 1/8 l mlieka,
- pomleté orechy,
- papier na pečenie.
Postup
Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Ešte horúce ich pretlačíme cez lis, chvíľu počkáme, kým sa odparí voda. Zatiaľ si prehrejeme trúbu na 220°C a zmiešame si nasledovnú zmes: múku + prášok do pečiva + soľ. Potom do tejto zmesi pridáme zlisované zemiaky a syr, všetko spracujeme rukami.Prilejem toľko mlieka, aby sme dostali mäkké cesto a z neho vyformujeme čo najviac guličiek, obalíme ich nasekanými orechami. Potom ich ukladáme na papier na pečenie a dáme ich piecť do vopred predohriatej trúby cca na 15 min.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Borčinová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 4422 krát