BIO spotrebiteľ

Orechové košíčky

Suroviny

Cesto:
  • 250g hladkej múky,
  • 170g masla,
  • 100g práškového cukru,
  • 1 vajce.


Orechová náplň:
  • 30 vlašských orechov,
  • 25g cukru,
  • 20g práškového cukru,
  • 2 vajcia.


Karamel:
  • 100g jadier vlašských orechov,
  • 200ml sladkej smotany,
  • 1 PLmedu,
  • 250g práškového cukru,
  • 15 jadier orechov na ozdobu.

Postup

Vymiešame cukor s maslom (20g odložíme).Pridáme vajce a múku. Vypracujeme a vložíme na 2 hodiny do chladu. Vvaľkáme na hrúbku 0,5cm. Menšie formičky na košíčky vymažeme tukom a vyložíme kúskami cesta. Orechová náplň:v miske zmiešame posekané orechy so žĺtkom a vodou a vymiešame do biela. Z bielok a z cukru vyšľaháme sneh a vmiešame do orechovej hmoty. Naplníme košíčky, vložíme ich do predhriatej rúry a 25 minút pečieme pri 200°C. Orechový karamel: smotanu privedieme do varu. V druhom hrnci za stáleho miešania ohrievame med s práškovým cukrom. Keď sa začne sfarbovať dozlata, spojíme ho so smotanou a pridáme orechy. Natrieme na upečené a vychladnuté košíčky. Ozdobíme polovičkami orechov

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Marcela Forrayová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 8478 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií