BIO spotrebiteľ

Klíčená špalda (alebo iné obilie a strukoviny)

Suroviny

Postup

"Špaldu najprv na 12 hodín namočíme v dostatočnom množstve vody a dáme do tieňa (alebo prikryjeme pokrývkou). Potom v procese klíčenia premývame špaldu v klíčiacej miske, na sitku alebo v uzavretej nádobe s prederaveným viečkom 3x denne. Zhruba za 2 dni (špalda vzhľadom na mäkkosť zrna klíči rýchlo) môžeme špaldu s klíčkami konzumovať. Čerstvé klíčky sú bohatým zdrojom vitamínov, enzýmov, bielkovín a minerálnych látok. Sú ľahko stráviteľné, zvyšujú imunitu organizmu, sú účinné v boji proti rakovine, obezite a stárnutiu.Naklíčené zrná špaldy majú v kuchyni široké využitie: môžeme ich použiť na posypanie chleba (zemiakov, ryže), do pomazánok (šalátov, jogurtov) a zapekaných jedál alebo rozmixované do kaší, polievok, štiav a pod."

Vhodné ako: Makrobiotická strava, Vegánska strava, Vegetariánska strava, Vitariánska strava

Špalda na všetky spôsoby – receptár Klubu BIO-PaPa
Recept pridaný: 20.03.2020
Zaujal: 13028 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií