Klíčená špalda (alebo iné obilie a strukoviny)
Suroviny
Postup
"Špaldu najprv na 12 hodín namočíme v dostatočnom množstve vody a dáme do tieňa (alebo prikryjeme pokrývkou). Potom v procese klíčenia premývame špaldu v klíčiacej miske, na sitku alebo v uzavretej nádobe s prederaveným viečkom 3x denne. Zhruba za 2 dni (špalda vzhľadom na mäkkosť zrna klíči rýchlo) môžeme špaldu s klíčkami konzumovať. Čerstvé klíčky sú bohatým zdrojom vitamínov, enzýmov, bielkovín a minerálnych látok. Sú ľahko stráviteľné, zvyšujú imunitu organizmu, sú účinné v boji proti rakovine, obezite a stárnutiu.Naklíčené zrná špaldy majú v kuchyni široké využitie: môžeme ich použiť na posypanie chleba (zemiakov, ryže), do pomazánok (šalátov, jogurtov) a zapekaných jedál alebo rozmixované do kaší, polievok, štiav a pod."
Vhodné ako: Makrobiotická strava, Vegánska strava, Vegetariánska strava, Vitariánska strava
Špalda na všetky spôsoby – receptár Klubu BIO-PaPa
Recept pridaný: 20.03.2020
Zaujal: 16159 krát