BIO spotrebiteľ

Slimáčiky z TOFU

Suroviny

  • 300 g hrubej múky,
  • 200 g hladkej múky,
  • 250 g margarínu,
  • 100 g údeného syra TOFU,
  • vajce na potretie,
  • 1 dl mlieka,
  • 20 g droždia,
  • 1 lyžička kryštálového cukru,
  • 2 lyžičky soli.

Postup

Z mlieka, droždia, cukru a soli urobíme kvások, primiešame múky a postrúhané údené tofu. Zamiesime cesto, sformujeme ho do valca a rozrežeme na 16 rovnakých dielov. Každý diel postupne rozvaľkáme na okrúhlu placku. Tú rozrežeme naprieč na 16 rovnakých dielov (ako tortu). Každý diel zvinieme od širšieho konca. Závitky uložíme na suchý plech, potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme zvyškom strúhaného údeného tofu, zmiešaného s lyžičkou soli. Upečieme vo vyhriatej rúre do ružova

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Martina Káčaniová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 3904 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií