BIO spotrebiteľ

Pečený kapor na francúzsky spôsob

Suroviny

  • 600 g zemiakov,
  • soľ,
  • 1 lyžica masti na vymastenie misy,
  • 2 vajcia uvarené na tvrdo,
  • 50 g postrúhaného syra,
  • potlčená rasca,
  • 4 porcie kapra,
  • 1 citrón,
  • zelená petržlenová vňať,
  • 1 lyžica masla,
  • citrónová šťava,
  • 1 lyžica kôpru posekaného nadrobno.

Postup

Očistené zemiaky pokrájame na osminky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme jedným uvareným vajcom posekaným nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložíme porcie očisteného a umytého kapra bez hlavy. Každú porciu niekoľko ráz narežeme, do otvorov povkladáme plátky citróna, osolíme , posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme do mäkka. hotové porcie kapra ozdobíme druhým uvareným vajcom pokrájaným na osminky a posypeme kôprom posekaným nadrobno.

Kristína Bernáth
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 3891 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií