BIO spotrebiteľ

Hofheimerské medové rezy (asi 80 ks)

Suroviny

  • 250 g masla,
  • 500 g tekutého medu,
  • 6 lyžíc sladkej smotany,
  • 5 lyžíc rumu,
  • 250 g posekaných mandlí,
  • 2 lyžice postrúhanej kôry z citróna,
  • 4 lyžičky mletej škorice,
  • 500 g jemnej špaldovej múky,
  • 250 g prosnej múky,
  • 2 lyžice masla na vymastenie plechu.

Postup

"Maslo rozpustíme na miernom ohni a ušľaháme do peny. Postupne pridáme med, smotanu, rum, posekané mandle, postrúhanú citrónovú kôru, mletú škoricu a všetko dobre premiešame.Celozrnú múku zmiešame s prosnou múkou a spolu s maslovou hmotou vypracujeme hladké vláčne cesto. Necháme ho asi 10 minút odpočívať. Rúru predhrejeme na 150°C. Plech vymastíme maslom a rozložíme naň cesto v centimetrovej vrstve. Pečieme asi 20 minút. Upečené, ešte teplé pokrájame na rezy široké 1,5 cm a dlhé 3-4 cm, necháme ich vychladnúť a vložíme do plochej dózy. Medové rezy dosiahnu plnú chuť najskôr o 3-4 dni."

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Špalda na všetky spôsoby – receptár Klubu BIO-PaPa
Recept pridaný: 20.03.2020
Zaujal: 8014 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií