BIO spotrebiteľ

Pečený kapor

Suroviny

  • kapor okolo 1500g,
  • 1 cibuľa,
  • 1 mrkva,
  • lyžica rajčinového pretlaku,
  • 60 g masla,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • hrsť zelenej petržlenovej vňate,
  • lyžica citrónovej stavy,
  • lyžica worchestrovej omáčky.

Postup

Cibuľu pokrájame na drobno, mrkvu na kolieska, pridáme lyžicu rajčinového pretlaku, premiešame a zmes dáme na rozohriate maslo do ohňovzdornej misy. Položíme na to osoleného a okoreneného kapra, posypeme petržlenovou vňaťou, pokvapkáme citrónovou šťavou, worchestrom a pečieme bez prikrytia v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút. Počas pečenia kapra polievame vypečenou šťavou.

Mária Važanová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 9235 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií