BIO spotrebiteľ

Vianočný pletenec - štrúdľa

Suroviny

Cesto:
  • 25 dkg hladkej múky,
  • 25 dkg Hery,
  • 25 dkg tvarohu.


Plnka:
  • jablká strúhané,
  • orechy vlašské sekané,
  • hrozienka,
  • cukor,
  • škorica mletá,
  • strúhanka.

Postup

Z múky, Hery, tvarohu a štipky soli vypracujeme cesto a rozdelíme na 4 cestíčka, ktoré vyvaľkáme na obdĺžnik. Boky dlhšej strany obdĺžnika narežeme asi do 1/3 ozdobným koliečkom (radielkom), do stredu dáme plnku, boky zapletieme preložením cez plnku, potrieme vajcom, uložíme na plech a upečieme do zlatova. Podávame teplé a chrumkavé.

Poznámka

(4 osoby, stredne náročný)

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Jarmila Ivančičová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 5495 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií