BIO spotrebiteľ

Vianočná ruža

Suroviny

  • 4 vajcia,
  • 125 g práškového cukru,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 125 g múky,
  • 50 g masla,
  • 100 g zeleného marcipánu,
  • 25 g bieleho marcipánu,
  • 1 ruža z marcipánu na ozdobenie.


Plnka:
  • 3 žĺtka,
  • 150 g práškového cukru,
  • 250 g masla,
  • 100 g čokolády na varenie.

Postup

Vajcia s prášk. i vanilk. cukrom rozšľaháme tak, aby zmes dosiahla dvojnásobný objem. Potom primiešame múku a roztopené maslo. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 45 minút. Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť, potom ho prekrojíme na 2 pláty, potrieme plnkou, spojíme a povrch i boky takisto potrieme plnkou. Nakoniec tortu ozdobíme lístkami zo zeleného marcipánu, ktoré uložíme do tvaru hviezdy, do stredu dáme ružu a medzi lístky vložíme malé kolieska z bieleho marcipánu. Plnka: žĺtka vyšľaháme s cukrom nad parou a necháme vychladnúť, pridáme zmäknuté maslo, roztopenú čokoládu a vymiešame

Mária Važanová
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 6674 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií