BIO spotrebiteľ

Vianočná rybia polievka

Suroviny

  • Hlava z kapra,
  • 100 g mlieča (ikier),
  • 20 g cibule,
  • 100 g mrkvy, zeleru a petržlenu,
  • 40 g masla,
  • 50 g hladkej múky,
  • 2 dl mlieka,
  • soľ,
  • 10 g tuku,
  • zelená petržlenová vňať,
  • polievkové korenie,
  • 80 g sendviča.

Postup

Hlavu očistíme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Zeleninu a cibuľu pokrájame na drobno a podusíme na masle. Posolíme, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vývarom z rybej hlavy. Mliečie (ikry) opláchneme vo vlažnej vode, posekáme nadrobno, pridáme do polievky a povaríme. Na koniec dáme do polievky kúsky mäsa obraté z rybej hlavy, prilejeme mlieko, dochutíme polievkovým korením a osolíme. Pri podávaní polievky, dáme do nej sendvič pokrájaný na kocky a opražený na tuku a posekanú petržlenovú vňať.

Vladimír Mareš
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 5296 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií