BIO spotrebiteľ

Vianočná morka s gaštanovou plnkou

Suroviny

  • 1 mlada morka okolo 3 kg,
soľ.

Plnka:
  • 1 morčacia pečeň,
  • 2 lyžice koňaku,
  • 250 g šunky,
  • 1 cibuľa,
  • 1 kg jedlých gaštanov,
  • 100 g ryže,
  • mleté čierne korenie,
  • postrúhaný muškátový oriešok,
  • zelená petržlenová vňať.

Postup

Vypitvanú a umytú morku osušíme, zvnútra i zvonka osolíme, naplníme plnkou, zašijeme, dáme na pekáč a upečieme vo vyhriatej rúre do mäkka. Plnka: morčaciu pečeň pokvapkáme koňakom a necháme postáť 2 až 3 hodiny. Potom ju rozotrieme alebo pokrájame na malé kúsky, pridáme šunku pokrájanú na tenké rezance, očistenú cibuľu posekanú nadrobno a premiešame. Jedlé gaštany uvaríme alebo upečieme, olúpeme, rozotrieme na kašu a pridáme k pečeni spolu s dusenou ryžou. Všetko osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, postrúhaným muškátovým orieškom a premiešame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno

Marek Fojta
Recept pridaný: 20.01.2010
Zaujal: 6922 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií