BIO spotrebiteľ

Pohánkové krokety

Suroviny

  • 500 gr pohánky - lámanky,
  • koreňová zelenina (1-2 mrkvy, kúsok petržlenu, zeleru),
  • zeleninový bujón,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • olivový olej,
  • 6-7 strúčkov cesnaku,
  • sójová omáčka,
  • vajíčko (nemusí byť),
  • sezam,

Postup

Lámanku treba uvariť v bujóne (zaliať nad povrch cca 2 cm a varíme asi 15 minút. Necháme prikryté dôjsť asi pol hodiny) Dáme do misy, kde pridáme sušený majorán, bylinné čierne korenie, vajíčko. Očistíme dve mrkvy, jeden malý petržlen, polku menšieho zeleru. Postrúhame všetku zeleninu najemno. Napokon prelisujeme cesnak. Na záver – sójová omáčka - ale nemusí byť, ak ju nemáte radi. Obalíme guličky, či placičky v múke alebo sezame a vypražíme na olivovom oleji.

Poznámka

Podávame so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom, s kečupom alebo tofu - majonézou.

Vhodné ako: Bezlepková strava, Vegetariánska strava

Daniela Divílková
Recept pridaný: 22.02.2005
Zaujal: 12610 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií