BIO spotrebiteľ

Tyčinky od babiny

Suroviny

  • 300 g hladkej pšeničnej múky
  • 150 g BIOšpaldovej krupice
  • 60 g oleja
  • 3 dl mlieka (cmaru)
  • 20 g kvasníc
  • 1 lyžičku cukru
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • rascu, ľanové a sezamové semienka (do cesta podľa chuti)
  • žĺtok na potretie

Postup

Z cukru, kvasníc a 1 dl vody (alebo mlieka) pripravíme kvások. Pridáme ho k ostatným prísadám a cesto dobre vypracujeme. Vykysnuté rozdelíme na šesť bochníčkov, rukami z každého vyšúľame tenký valček, ktorý rozdelíme na tyčinky asi 10 – 15 cm dlhé. Uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným žĺtkom, necháme ešte kysnúť (10 – 15 minút).

Trúbu vyhrejeme na 200˚ C, vložíme plechy, prepneme na teplovzdušný ohrev, znížime teplotu na 180˚ C - pečieme 8 minút, znížime na 150˚ C – pečieme 10 minút, vypneme teplotu a na teplom vzduchu pečieme ešte asi 10 minút.

Poznámka

Tip pre maminy: Tyčinky môžeme pripraviť na rodinnú oslavu a ponúknuť ich malým deťom len mierne osolené miesto klasických slaných tyčiniek.

Prajem Vám dobrú chuť a za recept ďakujeme babke Boženke Hájkovej.

Zuzana Gallayová
Recept pridaný: 21.12.2005
Zaujal: 5338 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií