BIO spotrebiteľ

Špenátová polievka

Suroviny

  • 1kg špenátových lístkov
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • 25g slnečnicových semiačok
  • 1 pol.lyž. oleja
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 100g sladkej smotany
  • šťava z 1 citróna
  • soľ a mleté biele korenie
  • mletý koriander

Postup

Špenát umyjeme, nakrájame nahrubo. Cibu?u nakrájame najemno. Posekáme nadrobno aj petržlenovú vňať aj slnečnicu.

Cibuľu zľahka opražíme na oleji, prilejeme vývar, prevaríme asi 1 minútu. Primiešame špenát, smotanu a znovu prudko prevaríme. Ochutíme šťavou z citróna, soľou, korením, koriandrom.

Podávame posypané zmesou slnečnice a petržlenovej vňate. Slnečnicu môžete zľahka opražiť nasucho na panvici.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 18.03.2006
Zaujal: 8130 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií