BIO spotrebiteľ

Polievka z novej zeleniny

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 4 mrkva
  • 2 zemiaky
  • hrsť zeleného hrášku
  • 1 polievkovú lyžica masla alebo rastlinného bio oleja
  • 1 čajová lyžička rasce bio
  • polievkové lyžice špaldovej krupice bio
  • soľ

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájame. Na masle mierne opražíme cibuľu, po chvíľke pridáme mrkvu. Prilejeme vodu, osolíme a privedieme k varu. Pridáme rascu, zemiaky a hrášok. Keď je zelenina takmer mäkká, primiešame do polievky špaldovú krupicu a necháme dovari?. Podávame s petržlenovou vňaťou a pažítkou.

Poznámka

1) Po odstavení polievky z oh?a pridáme 2 strúčiky cesnaku.

2) Špaldovú krupicu zmiešame s vajcom a pridáme do polievky. Keď pridáme krupice viac, môžeme vyrobiť lyžičkou malé halušky.

3) Polievka je rýchla a veľmi chutná, pre zvýšenie sýtosti môžeme pridať namiesto špaldovej krupice špaldové rezance (priamo do polievky, aby sme neprišli o cenný vývar).

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Zuzka Gallayová
Recept pridaný: 18.03.2006
Zaujal: 2927 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií