BIO spotrebiteľ

Polievka z mladých kalerábov

Suroviny

  • 4-6 mladých kalerábov
  • rastlinný olej – najlepšie bio slnečnicový alebo sezamový
  • 40 g hladkej špaldovej múky
  • 1,25 l zeleninového vývaru
  • 40 g celozrnného kuskusu bio
  • nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať alebo kôpor
  • sol

Postup

Mladé kaleráby očistíme. Postrúhame na hrubom strúhadle, opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji, zaprášime múkou a zalejeme trochou zeleninového vývaru. Rozmiešame, pridáme zvyšok vývaru, osolíme a uvaríme do mäkka. Na záver pridáme kuskus. Už nemusíme variť. Hotovú polievku ochutíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Poznámka

Náš tip:
Zeleninový vývar si jednoducho vyrobíme z kocky bujónu Wurzl. Je v bio kvalite a je výborný. Polievku môžeme zjemni? na záver pridaním 1-2 lyžíc smotany alebo bio sójovej smotany Provamel.

Pri bezlepkovej diéte nahraďte špaldovú múku pohánkovou a kuskus amarantovými perličkami. Polievka je výborná aj bez zahusťovania múkou.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Zuzana Gallayová
Recept pridaný: 18.03.2006
Zaujal: 2572 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií