Polievka z mladých kalerábov
Suroviny
- 4-6 mladých kalerábov
- rastlinný olej – najlepšie bio slnečnicový alebo sezamový
- 40 g hladkej špaldovej múky
- 1,25 l zeleninového vývaru
- 40 g celozrnného kuskusu bio
- nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať alebo kôpor
- sol
Postup
Mladé kaleráby očistíme. Postrúhame na hrubom strúhadle, opražíme v rozohriatom rastlinnom oleji, zaprášime múkou a zalejeme trochou zeleninového vývaru. Rozmiešame, pridáme zvyšok vývaru, osolíme a uvaríme do mäkka. Na záver pridáme kuskus. Už nemusíme variť. Hotovú polievku ochutíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.
Poznámka
Náš tip:
Zeleninový vývar si jednoducho vyrobíme z kocky bujónu Wurzl. Je v bio kvalite a je výborný.
Polievku môžeme zjemni? na záver pridaním 1-2 lyžíc smotany alebo bio sójovej smotany Provamel.
Pri bezlepkovej diéte nahraďte špaldovú múku pohánkovou a kuskus amarantovými perličkami. Polievka je výborná aj bez zahusťovania múkou.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Zuzana Gallayová
Recept pridaný: 18.03.2006
Zaujal: 3021 krát