BIO spotrebiteľ

Desiatový šalát

Suroviny

  • 2 vajcia uvarené na tvrdo
  • 6 zemiakov uvarených v šupke
  • 1 cviklu
  • 2 rajčiny
  • 1 zelenú papriku (môže byť mierne štipľavá)
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 4 kyslé uhorky
  • 1 biely smotanový jogurt alebo kyslú smotanu
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ

Postup

Cviklu očistíme, rozdelíme na polovice a uvaríme (z cviklovej vody pripravíme zeleninovú polievku alebo ju pridáme do boršču), necháme vychladnúť. Cviklu aj syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Zemiaky, vajcia, rajčiny, papriku, cibuľu a uhorky nakrájame. Zmiešame s cviklou, syrom, jogurtom a soľou.

Podávame na liste čínskej kapusty ozdobené rezancami žltej papriky so špaldovým chlebom.

Poznámka

Tip pre manželky:
Do šalátu pridáme mäkkú salámu alebo varené/pečené kuracie mäso. Šalát môžeme podávať na obložených chlebíkoch dobre prikrytý suchou salámou.

Gallayová Zuzana
Recept pridaný: 21.03.2006
Zaujal: 4084 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií