BIO spotrebiteľ

Obilné placky

Suroviny

  • 1 pohár ovsených vločiek (2 dl)
  • ½ pohára špaldových vločiek
  • 1 vajce (nemusí byť)
  • cca 1 pohár vody
  • ½ čl soli
  • 1 čl sójovej omáčky Johsen Shoyu
  • ½ čl majoránky

Postup

Zmiešame všetky suché prísady. Zalejeme vriacou vodou, ochutíme soľou a sójovou omáčkou. Môžeme pridať 1 vajce. Dobre premiešame a necháme postáť 1-2 hodiny. Smažíme placky na minimálnom množstve oleja.

Podávame so zeleninou pripravenou v pare (mrkva, hrášok) alebo so špenátom.

Poznámka

Variácie:
K základnému receptu pridáme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a ½ pohára nasekanej petržlenovej vňate alebo ¾ pohára nadrobno pokrájanej pažítky.

Uvedený základný recept možno obmieňať mnohými spôsobmi – môžeme pridať najemno nastrúhanú koreňovú zeleninu, nasekanú zelenú listovú zeleninu alebo uvarenú prelisovanú fazuľu.

Ajurvédická liečiteľská kuchárka, Zora Dovalová, vydal Ekokonzult, 2002 (upravené)
Recept pridaný: 30.03.2006
Zaujal: 5606 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií