BIO spotrebiteľ

Pšenové žgance

Suroviny

  • 400 g pšena
  • 300 g hrubej špaldovej múky
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ
  • pažítka

Postup

Sparené pšeno dáme variť do 1,5l osolenej vriacej vody. Varíme tak dlho, až sa voda vyvarí. Mäkké pšeno zmiešame s hrubozrnnou múkou, na platni sporáka dobre premiešame a prevaríme.

Potom mastnou lyžicou vykrajujeme zo zmesi kúsky, ktoré polejeme na oleji spenenou cibuľkou a posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou.

Poznámka

Obmena:
Žgance podávame nasladko posypané mletým makom a osladené medom.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Vegetariánska kuchárka, vydala Práca 1990
Recept pridaný: 30.03.2006
Zaujal: 3998 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií