Pšenové žgance
Suroviny
- 400 g pšena
- 300 g hrubej špaldovej múky
- 2 PL olivového oleja
- 1 veľká cibuľa
- soľ
- pažítka
Postup
Sparené pšeno dáme variť do 1,5l osolenej vriacej vody. Varíme tak dlho, až sa voda vyvarí. Mäkké pšeno zmiešame s hrubozrnnou múkou, na platni sporáka dobre premiešame a prevaríme.
Potom mastnou lyžicou vykrajujeme zo zmesi kúsky, ktoré polejeme na oleji spenenou cibuľkou a posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou.
Poznámka
Obmena:
Žgance podávame nasladko posypané mletým makom a osladené medom.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Vegetariánska kuchárka, vydala Práca 1990
Recept pridaný: 30.03.2006
Zaujal: 4136 krát