BIO spotrebiteľ

Quinoa s dvojfarebnou zeleninou

Suroviny

  • 1 šálka quinoi
  • 2 š vody
  • 5 PL olivového oleja
  • 2 menšie cvikle
  • 1 čakanka
  • 1 cibuľa
  • kúsok sušenej chilli papričky
  • soľ

Postup

Quinou prepláchneme na sitku a necháme odkapať. V hrnci s hrubým dnom rozpálime olej a krátko opražíme quinou. Posolíme a zalejeme vriacou vodou. Pomaličky dusíme asi 20 minút, kým vypije všetku vodu.

Do panvice dáme olej, rozpálime a sprudka pražíme (skoro až do pripečenia, bez pokrievky) na paličky nakrájanú surovú cviklu. Pridáme štipľavú papriku, osolíme a po chvíli (za 5-10 minút) pridáme nakrájanú čakanku. Spolu ešte chvíľu podusíme a podávame s quinoou (tradičná potravina Inkov, veľmi výživná, prirodzene bezlepková a chutná plodina).

Poznámka

Tento recept je pre tých, ktorí uprednostňujú chrumkavú a trochu pripečenú zeleninu (aj na úkor mäkkosti).

Kto si potrpí na tom, aby bola zelenina celkom mäkká, odporúčame cviklu dlhšie podusiť.

Vhodné ako: Bezlepková strava, Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 30.03.2006
Zaujal: 7240 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií