BIO spotrebiteľ

Pikantný kuskus

Suroviny

  • 425 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • 255 g kuskusu
  • 1 stredne veľká, nadrobno nakrájaná šalotka alebo cibuľa
  • 1 pl olivového oleja
  • 2 hrudky masla
  • 1 čl rasce
  • 1 veľká čl koriandrových semiačok
  • 1 veľká čl feniklových semiačok
  • polovica malej sušenej čili papričky
  • 1 čl soli
  • 1 bobkový list
  • 1 strúčik nadrobno nakrájaného cesnaku
  • 1 pl červeného vínneho octu
  • 1 čl cukru

Postup

Vývar/vodu nechajte zovrieť. V hrnci s hrubým dnom pomaly opražte šalotku alebo cibuľu na olivovom oleji s polovicou masla, tak aby nestmavla. V mažiari rozdrvte rascu, fenikel, koriander, čili papričky a soľ. (Ak nemáte mažiar, zabaľte všetko korenie do látky a roztlčte ho valčekom alebo kladivom.) Korenie, bobkový list a cesnak pridajte k cibuli a pokračujte v pražení – zmes by sa mala podobať lekváru, ale nesmie vám prihorieť alebo zhnednúť. Potom pridajte ocot a cukor a rozpustite ho na sirup. Pridajte kuskus a miešajte. Prilejte horúci vývar a pomaly varte asi 15-20 minút, občas premiešajte. Na zjemnenie pridajte zvyšok masla.

Poznámka

Jamie Oliver odporúča podávať pikantný kuskus s grilovanou alebo pečenou jahňacinou, ale určite si na ňom pochutnáte aj napr. s marinovaným tofu či zeleninou.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Jamie Oliver, Šéfkuchár bez čapice, Spektrum grafik, a.s., 2002
Recept pridaný: 02.04.2006
Zaujal: 11165 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií