BIO spotrebiteľ

Dusená zelenina - sabdží

Suroviny

  • 500 g zmesi čerstvej zeleniny (zemiaky, mrkva, kel, kapusta, karfiol, cuketa, pór, paprika...)
  • 1 PL oleja
  • soľ
  • podľa chuti klasického korenia (mahá korenie, garam masala alebo koriander a rasca)
  • kurkuma
  • chilli

Postup

Zeleninu očistíme a nakrájame na kúsky. Na oleji speníme korenie a opražíme zmes zeleniny. Trochu podlejeme vodou, osolíme a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 10 minút (podľa druhu zeleniny). Pokiaľ chceme mať jedlo výdatnejšie, pridáme na začiatku dusenia ku zmesi vopred uvarenú strukovinu (pokiaľ použijeme červenú šošovicu, nemusíme ju vopred variť.). Podávame s ryžou natural. Zeleninu môžeme poliať bielym jogurtom.

Vhodné ako: Bezlepková strava, Vegánska strava, Vegetariánska strava

: Vegetariánska kuchárka, vydala Společnost Jóga v denním životě, Praha 2004
Recept pridaný: 02.04.2006
Zaujal: 15121 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií