BIO spotrebiteľ

Pšenové halušky v rajčinovej omáčke

Suroviny

  • 1 šálka pšena
  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 3 PL nakrájanej cibule
  • 1 čl zeleninového bujónu Würzl
  • 1 čl kurkumy
  • 4 šálky vriacej vody
  • 1čl cesnaku sušeného,
  • 1 PL sójová omáčka Johsen Shoyu
  • pol kocky údeného tofu.

Omáčka:
  • 3 PL olivového oleja
  • podusené rajčiny (namieste čerstvých môžeme použiť drvené rajčiny Passata)
  • štipka oregana a bazalky
  • provensálske korenie.

Postup

Podusíme cibuľu, pridáme kurkumu, Würzl, zalejeme vodou. Pridáme vriacou vodou prepláchnuté pšeno, ochutíme a na miernom ohni varíme 20-25 minút. Môžeme primiešať potom jemne nastrúhané tofu a olivový olej.
Vyformujeme lyžičkou veľké halušky, ktoré na tanieri zalejeme omáčkou.

Vhodné ako: Bezlepková strava, Vegánska strava, Vegetariánska strava

Vegetariánska BIOkuchařka Country Life, Roman Uhrín
Recept pridaný: 02.04.2006
Zaujal: 7417 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií