BIO spotrebiteľ

Šošovicový šalát s citrónovou zálievkou

Suroviny

  • 2 šálky šošovice
  • 2 malé cibule
  • 3 PL olivového oleja
  • 3 lyžice chrenovej horčice
  • 1čl prelisovaného cesnaku
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 2 PL citrónovej šťavy alebo kvalitného octu (vínny, bylinkový)
  • soľ podľa potreby
  • štipka mletého čierneho korenia
  • listy čínskej kapusty

Postup

Vo väčšej mise rozmiešame uvarenú šošovicu s nadrobno posekanou cibuľkou, olivovým olejom, horčicou, prelisovaným cesnakom, posekanou petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou alebo octom. Ochutíme soľou a čiernym korením. Podávame teplé na listoch čínskej kapusty alebo na hriankach.

Vhodné ako: Vegánska strava, Vegetariánska strava

Recepty na fajn časy, Advent – Orion 2000
Recept pridaný: 02.04.2006
Zaujal: 6281 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií