BIO spotrebiteľ

Špaldové kernoto s rajčinovou omáčkou

Suroviny

  • 500 g špaldového kernota
  • 350 ml drvených rajčín Passata
  • 2 menšie cibuľky
  • cesnak podľa chuti
  • morská soľ
  • mleté korenie
  • 2 PL panenského olivového oleja
  • tvrdý syr alebo tofu
  • bazalka alebo pažítka

Postup

Kernoto prepláchneme na sitku a pripravíme ako ryžu (v pomere 1,5 dielu vodu na 1 diel kernota). Zaujímavá a chutná je aj kombinácia 1 diel kernota a 1 diel ryže.

Rajčinová omáčka
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme drvené rajčiny so šťavou. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť asi 5 minút. Nakoniec pridáme bylinky.

Podávame so strúhaným syrom alebo údeným tofu nakrájaným na kocky.

Poznámka

Pšenica špalda je starý, nešľachtený druh pšenice. Je lepšie stráviteľná ako bežná pšenica. Je vynikajúca pri liečení niektorých alergií, pôsobí regeneračne na bunky a posilňuje obranyschopnosť organizmu. Má výbornú, jemne orieškovú chuť.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 02.04.2006
Zaujal: 6028 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií