BIO spotrebiteľ

Pšenový nákyp

Suroviny

  • 100 g pšena BIO
  • 1 mäkký tvaroh
  • 4 PL medu
  • 3 PL oleja
  • 2 vajcia
  • hrsť hrozienok (namočených 20 minút vo vode)
  • mletá škorica
  • 1 vanilkový cukor
  • hrsť nasekaných vlašských orechov
  • hrsť slnečnicových semienok

Postup

Pšeno preberieme od prípadných nečistôt, zalejeme vriacou vodou, necháme 2 - 3 minúty stáť a vodu zlejeme. Postup opakujeme ešte dvakrát (inak zostane pšeno horké). Potom takto sparené pšeno prepláchneme studenou vodou a varíme na miernom ohni v 1 l vody (je dôležité tento pomer: 100 g pšena – 1 l vody, zachovať). Uvarené pšeno scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Po vychladnutí ho zmiešame s ostatnými prísadami. Zmes vložíme do zapekacej misky a upečieme.

Poznámka

Tip pre maminy: Pšeno pre deti Sparené pšeno uvaríme v mlieku na kašu alebo ho dáme variť do zeleninovej polievky miesto cestovín. Uvarené pšeno môžeme podávať ku kuraciemu mäsu a zelenine ako prílohu (miesto ryže či zemiakov) alebo ho zmiešame s banánom a podávame ako sladké hlavné jedlo.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

podľa Českej BIOkuchařky A. Michalovel http://www.bio-obchod.sk/bioprodukt.php?products_id=587&seans=60ac74b62996799c6ae3b7b7406ab180, upravené
Recept pridaný: 02.04.2006
Zaujal: 12365 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií