BIO spotrebiteľ

Zapekané zemiaky s tofu

Suroviny

  • 10 stredne veľkých zemiakov
  • 2 balenia marinovaného TOFU
  • 3 ČL soli
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 3 PL mletého koriandru
  • 1 kyslá smotana ochutená kurkumou
  • 50 g masla

Postup

Zemiaky obielime a nakrájame na plátky. Aj tofu nakrájame na plátky. Smotanu zriedime vodou vo väčšej šálke, rozhabarkujeme vidličkou a pridáme korenia a soľ. Vymastíme pekáč a poukladáme prvú vrstvu zemiakov a tofu na striedačku. Zalejeme smotanou a obložíme kúskami masla. Pokračuje v druhej (tretej) vrstve zemiakov s tofu a vrch zalejeme smotanou.
Pekáč prikryjeme alumíniovou fóliou, okraje utesníme a vložíme do rúry vyhriatej na cca 200°C. Pečieme cca 45 minút. Asi 10 minút pred koncom fóliu odstránime, aby povrch mohol zhnednúť.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Kršnovej vegetariánskej kuchárky, upravené
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 7684 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií