BIO spotrebiteľ

Špaldový jablkovec

Suroviny

  • 150 g špaldovej múky celozrnnej
  • 120 g trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • pol čl vínneho kameňa (prírodný kypriaci prášok)
  • štipka soli
  • maslo a strúhanka na pekáč

Náplň:
  • 1 kg očistených jabĺk so šupkou

Postup

Jablká zbavené jadrovníkov nakrájame na plátky a vyložíme nimi dno menšieho pekáča, ktorý sme vymazali maslom a vysypali strúhankou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme žĺtka a cukor. Nakoniec zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva (najlepšie vínny kameň). Cestom polejeme jablká v pekáči a pečieme v stredne vyhriatej rúre, dokiaľ povrch cesta nezružovie. Podávame teplé.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Špalda a jačmeň, Vydavateľstvo Pavla Momčilová, 2003
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 4938 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií