BIO spotrebiteľ

Pohánka na cibuľke s lahôdkovým droždím

Suroviny

  • 2 PL slnečnicový olej
  • 2 PL nakrájaná cibuľa
  • 3 PL nakrájaný pór
  • 2-3 PL sušené francúzske droždie
  • 1 PL Shoyu – sójová omáčka
  • voda 1/3 š 1š = 2 dl
  • 1 čl Würzl zeleninový bujón
  • petržlenová vňať 1 čl
  • pohánka dusená
  • 2 strúčky cesnaku
  • majoránka

Na prípravu pohánky
  • 1 š pohánky celej lúpanej
  • 2 š vody
  • 1 čl soľ
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 PL slnečnicový olej
  • 1-2ks bobkový list

Postup

Pór s cibuľou podusíme na oleji a zasypeme sušeným droždím. Pridáme dochucovadlá a zalejeme vodou. Pridáme pohánku a spolu podusíme asi 3 minúty. Dochutíme prelisovaným cesnakom , majoránkou a v prípade potreby prisolíme. Všetko necháme prejsť varom. Podávame s osmaženým tofu alebo dusenou zeleninou.

Príprava pohánky:
Pohánku premyjeme na sitku a necháme osušiť. Potom ju na panvici na sucho opražíme. Zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme olúpanú celú cibuľu, olej, bobkový list a pod pokrývkou dusíme na miernejšom ohni asi 15-20 minút.

Vhodné ako: Vegánska strava, Vegetariánska strava

Vegetariánska BIOKUCHÁRKA Country Life, 2. vydanie, 2003
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 8553 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií