Burgery z ovsených vločiek
Suroviny
- 3 šálky vody 1 š = 2 dcl
- 1,5 PL sójovej omáčky Shoyu
- 2-3 strúčky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- soľ
- 1 čl petržlenová vňať sušená
- pol čl bazalka
- 1,25 š ovsené vločky jemné
- 1,5 PL ľanové semienko
- 2 PL olivový olej
- 1 čl majoránka
- smotana (sójová Provamel) do jamiek
- mletá paprika
Postup
Do vriacej vody dáme všetky suroviny až po ovsené vločky a túto zmes varíme na miernom ohni asi 10-15 minút. Potom pridáme ľanové semienko, a dovaríme na hustú hmotu (3-5 minút). Po odstavení zamiešame olej a majoránku, príp. podľa chuti môžeme pridať ešte prelisovaný cesnak a soľ.
Na vymastený plech robíme kopčeky pomocou dávkovača na zmrzlinu a potom ich vydutým koncom dávkovača (alebo pomocou polievkovej lyžice) sploštíme tak, aby v strede vznikla malá jamka. Jamky na burgeroch zalejeme sójovou smotanou a nakoniec ich posypeme mletou paprikou cez sitko.
Pečieme v trúbe asi 20 minút.
Poznámka
Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo s hrachovou kašou či zaprávanou zeleninou.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
Vegetariánska BIOKUCHÁRKA Country Life, 2. vydanie, 2003
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 7136 krát