BIO spotrebiteľ

Burgery z ovsených vločiek

Suroviny

  • 3 šálky vody 1 š = 2 dcl
  • 1,5 PL sójovej omáčky Shoyu
  • 2-3 strúčky cesnaku
  • 1 ks cibuľa
  • soľ
  • 1 čl petržlenová vňať sušená
  • pol čl bazalka
  • 1,25 š ovsené vločky jemné
  • 1,5 PL ľanové semienko
  • 2 PL olivový olej
  • 1 čl majoránka
  • smotana (sójová Provamel) do jamiek
  • mletá paprika

Postup

Do vriacej vody dáme všetky suroviny až po ovsené vločky a túto zmes varíme na miernom ohni asi 10-15 minút. Potom pridáme ľanové semienko, a dovaríme na hustú hmotu (3-5 minút). Po odstavení zamiešame olej a majoránku, príp. podľa chuti môžeme pridať ešte prelisovaný cesnak a soľ. Na vymastený plech robíme kopčeky pomocou dávkovača na zmrzlinu a potom ich vydutým koncom dávkovača (alebo pomocou polievkovej lyžice) sploštíme tak, aby v strede vznikla malá jamka. Jamky na burgeroch zalejeme sójovou smotanou a nakoniec ich posypeme mletou paprikou cez sitko. Pečieme v trúbe asi 20 minút.

Poznámka

Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom alebo s hrachovou kašou či zaprávanou zeleninou.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Vegetariánska BIOKUCHÁRKA Country Life, 2. vydanie, 2003
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 7136 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií