BIO spotrebiteľ

Cestoviny zapečené s čakankou

Suroviny

  • 400 g čakankových pukov
  • 200 g celozrnných cestovín
  • 100 g syra Eidam
  • 100 g cibule
  • 20 g slnečnicového oleja
  • 20 g rastlinného tuku
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka (sójového)
  • soľ
  • štipka muškátového orecha
  • citrónová šťava

Postup

Slíže uvaríme podľa návodu na obale. Čakankové puky nakrájame na tenké slíže a s trochou vody a soli ich podusíme na tuku. Cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na oleji do zlatista. Ohňovzdornú misu vytrieme olejom a pokryjeme dno polovicou slížov. Potom dáme vrstvu podusenej čakanky, posypeme opraženou cibuľkou a prikryjeme druhou polovicou slížov. Povrch posypeme strúhaným syrom a zalejeme mliekom, do ktorého sme vmiešali vajcia, soľ a muškátový oriešok. Krátko zapečieme v horúcej rúre a podávame.

Poznámka

Pred podávaním môžeme ozdobiť planými rastlinami z lesov a lúk (cesnak medvedí, ďatelina, sedmokráska...)

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Nudle a špagety, vydavateľstvo Pavla Momčilová http://www.bio-obchod.sk/produkt-2034/rezance--spagety-a-spol-.htm (upravené)
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 5294 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií