BIO spotrebiteľ

Šalát z vretienok so špenátom

Suroviny

  • 250 g uvarených celozrnných vretienok
  • 200 g čerstvých špenátových listov
  • 100 g naklíčenej Mungo fazule

Dressing:
  • 1 PL nasekanej žeruchy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čl plnotučnej horčice
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 30 g Lučiny alebo žervé
  • 30 g panenského olivového oleja
  • soľ

Postup

Špenát dobre premyjeme, zbavíme tuhých častí, hrubo pokrájame a dáme do misy. Pridáme naklíčenú Mungo fazuľu, vychladnuté uvarené vretienka a premiešame. Dressing pripravíme tak, že v miske rozotrieme Lučinu s prelisovaným cesnakom a zmiešame s ostatnými prísadami, poprípade doplníme 1 lyžicou vody a dochutíme soľou. Dressing zmiešame s pripravenou cestovinovou zmesou, šalát dáme na misu a ozdobíme lístkami žeruchy.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Nudle a špagety, vydavateľstvo Pavla Momčilová http://www.bio-obchod.sk/produkt-2034/rezance--spagety-a-spol-.htm
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 4435 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií