BIO spotrebiteľ

Pohánková fašírka

Suroviny

  • 2 š pohánky lámanky
  • 4 š vody
  • 1 bobkový list
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 cibuľa
  • 1-2 strúčky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 PL francúzskeho sušeného droždia
  • petržlenová vňať alebo pažítka
  • olej
  • strúhanka na vysypanie pekáča

Postup

Do vody dáme variť bobkový list. Keď voda zovrie, bobkový list vytiahneme, vysypeme pohánku a necháme pod pokrievkou nabobtnať (asi 15 min). Na oleji krátko opražíme droždie, nakrájanú cibuľu , prelisovaný cesnak a majoránku. Keď pohánka vsiakne všetku vodu, vmiešame do nej opraženú koreninovú zmes, nastrúhaný syr, nasekanú zelenú vňať a hmotu spojíme rozšľahaným vajcom. Nalejeme na vymazaný a strúhankou vysypaný pekáč a zapekáme v horúcej rúre asi 30 minút. Podávame so zemiakmi.

Obmena: Ak chceme aby bola fašírka výdatnejšia a výživnejšia, pridáme 1 š uvarenej hnedej šošovice, huby dusené na rasci alebo hrsť nasekaných vlašských orechov.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Podľa Vegetariánskej BIOkuchárky Country Life, Roman Uhrín
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 7928 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií