BIO spotrebiteľ

Cibule plnené pohánkovou náplňou

Suroviny

  • 5 veľkých cibúľ
  • 200 g zeleninovej zmesi
  • 100 g pohánkovej lámanky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • majorán
  • 2 vajcia
  • syr na posypanie
  • 1 PL oleja
  • 2 čl škrobu
  • väčšia zeleninová paprika

Postup

Vopred uvaríme lámanku v pomere 1 diel lámanky a 2 diely vody (varíme krátko a necháme prikryté vychladnúť – lámanka dôjde). Ošúpané cibule varíme asi 20 minút v osolenej vode a necháme ich odkapať. Potom zrežeme vrch a vnútro vydlabeme tak, aby nám zostali len dve vonkajšie vrstvy. Vybratú cibuľu najemno nakrájame (1 lyžicu oddelíme na omáčku) a opražíme na oleji, pridáme zeleninovú zmes, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a opekáme do odparenia vody. Pridáme uvarenú lámanku, spoločne krátko podusíme, necháme vychladnúť a vmiešame posekanú petržlenovú vňať, majorán a vajcia. Pripravenou zmesou naplníme cibule. Posypeme strúhaným syrom, priklopíme cibuľovými klobúčikmi a pečieme asi pol hodiny. Občas podlejeme vodou. Na oleji opražíme lyžicu odloženej cibule, pridáme kocky papriky, krátko opečieme, podlejeme troškou vody, povaríme, zahustíme škrobom, osolíme, okoreníme, prevaríme. Podávame so zemiakmi.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 08.04.2006
Zaujal: 3470 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií