BIO spotrebiteľ

Kuskusový zeleninový nákyp

Suroviny

  • ¾ šálky sójového mlieka
  • 7PL celozrnného kuskusu
  • ½ šálky nakrájanej cibule
  • 1PL slnečnicového oleja
  • 1PL + 3šálky vody
  • 2 šálky koreňovej zeleniny a hrášku
  • 2,5čl zeleninového bujónu Würzl
  • 2čl kurkumy
  • 2čl cesnakového prášku
  • 1/2čl bazalky
  • 2čl sójovej omáčky Johsen
  • olej na vymastenie
  • strúhanka na vysypanie
  • 4PL Sojanézy alebo zálievky

Postup

Cibuľu podusíme na oleji a vode. Pridáme zeleninu, podusíme a zalejeme vodou, dochutíme bylinkami a dusíme do mäkka. Pridáme mlieko a kuskus, občas premiešame a varíme asi 8 minút. Pod pokrievkou necháme asi 10 minút postáť.

Zmes vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, povrch uhladíme, zalejeme Sojanézou a pečieme asi 20 minút vo vyhriatej trúbe.

Podávame posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a so zeleninovým šalátom ako prílohou.

Roman Uhrin, Vegetariánská BIO kuchařka (Country Life)
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 3026 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií