BIO spotrebiteľ

Polenta so zeleninou

Suroviny

  • 150g kukuričnej krupice (polenta),
  • 3/4l vody,
  • 1 veľká cibuľa,
  • 500g baklažánu,
  • 500g rajčín,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 1 zväzok petržlenovej vňate,
  • 7PL panenského oleja,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • 1PL sušeného tymiánu,
  • 200g strúhaného syra,
  • 1PL masla

Postup

Polentu necháme zovrieť v osolenej vode a pomaly varíme cca 45 minút, až dokedy sa nelepí na steny. Často miešame. Polovicu petržlenovej vňate na jemno nakrájanej vmiešame do polenty. Rozotrieme ju na plech, kde sa bude trochu sušiť. Rúru predhrejeme na 250°C (teplovzdušnú na 230°C, plyn na stupeň 5). Cibuľu a cesnak pokrájame na jemno a opražíme do sklovita na troche oleja, pridáme tymián, soľ, korenie. Očistené a na plátky nakrájané baklažány pražíme pár minút z oboch strán, osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misy. Posypeme ich predtým pripravenou zmesou cesnaku a cibule. Rajčiny na plátky rozložíme na baklažány.

Polentu rozkrájame na kúsky cca 5x10cm a rozložíme na rajčiny. Posypeme syrom a kúskami masla. Zapečieme 10-15 minút, kým nezhnedne syr.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 13584 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií