BIO spotrebiteľ

Rezance so zeleninou leta

Suroviny

  • 250g širokých špaldových alebo pšeničných celozrnných rezancov
  • 300g zelenej fazuľky
  • 400g rajčín
  • 1 malý kaleráb
  • 200g jarnej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400g papriky
  • 150ml zeleninového vývaru,
  • 1PL masla
  • 100g smotany
  • 100g strúhaného parmezánu
  • 2 vetvičky čerstvého tymiánu
  • 2-3 šalviové lístky
  • 1PL nasekanej pažítky
  • mleté biele korenie

Postup

Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na asi 5cm dlhé kúsky. Cibuľku aj cesnak nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu aj s posekaným tymiánom podlejeme vývarom, pridáme štipku bieleho korenia a olej. Privedieme do varu a na miernom ohni dusíme 20minút (do zmäknutia fazuľky). Občas premiešame. Vývar potom scedíme.

Výroba omáčky: maslo zohrejeme, zľahka opražíme šalviu, pridáme vývar, smotanu a syr a miešame na miernom ohni do zjednotenia a zhustnutia zmesi.

Cestoviny uvaríme do polomäkka, necháme odkvapkať a zmiešame s omáčkou. Dáme na taniere, pridáme zeleninu, posypeme pažítkou.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 3743 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií