BIO spotrebiteľ

Kukuričný koláč s hráškom

Suroviny

Na cesto:
  • 300g celozrnnej pšeničnej múky,
  • droždie,
  • soľ,
  • 1/2l vody,
  • 3PL oleja


Plnka:
  • 50 ml vody,
  • 300g zeleného hrášku,
  • 300 g kukurice,
  • 200g rajčín,
  • 150g strúhaného syra,
  • 150g smotany (alebo jogurtu),
  • kajenské korenie
  • olej na vymastenie plechu.
  • Ľahká sójová zálievka

Postup

Múku zmiešame so soľou a droždím, zahrejeme vodu a prilejeme k zmesi. Miesime asi 10 minút, dokedy sa nezačnú robiť bublinky. Prikryjeme a necháme asi 1 hodinu kysnúť. Potom ho dáme na vymastený plech.

Medzitým urobíme plnku: hrášok uvaríme (asi 5 minút), rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Zmiešame kukuricu s hráškom, rajčinami, syrom, smotanou, soľou, kajenským korením. Rozložíme ju navrch cesta na plechu. Vložíme na strednú lištu nepredhriatej rúry a pri 180°C (teplovzdušná 160°C, plyn 2-3) pečieme asi 40minút.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 36054 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií