BIO spotrebiteľ

Letné rezance

Suroviny

  • 200 g BIOšpaldových rezancov,
  • 1 žltý melón,
  • 5 broskýň,
  • 2 banány,
  • 1 lyžicu slnečnicových semienok,
  • 1 lyžicu tekvicových jadierok,
  • hrsť orechov (vlašských, lieskových alebo kešu),
  • 2 lyžice sušených hrozienok,
  • šťavu z polovice citróna (možno vynechať)

Postup

Rezance uvaríme v neosolenej vode. Melón, broskyne, banány očistíme a nakrájame, orechy nasekáme. Jemne zmiešame rezance s pripraveným ovocím a ďalšími prísadami.

Tip pre gazdinky: Podávame ozdobené jahodami.

Tip pre maminy: Melón rozpolíme. Lyžicou vyberieme dužinu tak, aby sa šupa nepoškodila. Letné rezance vložíme do šupiek z melóna. Na špajdľu nalepíme papierový trojuholník (ako plachtu) a zapichneme do rezancov. Takto pripravená loďka môže vplávať na tanier Vašich ratolestí.

Tento recept bol uverejnený v Štiavnickom živote v pravidelnej rubrike Varíme z BIOproduktov. Ďakujeme šéfredaktorovi za súhlas na jeho ďalšie zverejnenie na stránke BIO spotrebiteľ.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Zuzana Gallayová
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 4127 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií