BIO spotrebiteľ

Pšenová krémová polievka

Suroviny

  • 100 g pšena bio,
  • 1 cibuľa, najlepšie bio,
  • 40 g masla alebo kvalitného rastlinného bio oleja,
  • 3-4 jedlé huby,
  • korenie podľa chuti – napr. koriander, bazalka, majorán alebo karí korenie
  • slané mandle - najlepšie bio

Postup

Pšeno mierne opražíme. Cibuľu a huby nakrájame na drobno, podusíme na masle. Pridáme korenie, zalejeme 1 litrom vody, privedieme do varu a vsypeme opražené pšeno. Varíme asi 15 minút, potom polievku rozmixujeme.

Na tanieri posypeme slanými mandľami. Polievka je vhodná aj pri bezlepkovej diéte.

Náš tip:
Mandle na posypanie si pripravte sami. Skúste vynikajúce bio mandle. Sparte ich vriacou vodou, olúpte a na suchej panvici opražte. Na záver osoľte podľa Vašej chuti.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 5266 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií