BIO spotrebiteľ

Základná pšenová majonéza

Suroviny

  • 60 g pšena bio alebo 300 g pšenovej kaše,
  • 5 polievkových lyžíc kvalitného rastlinného oleja,
  • soľ

Postup

Premyté, prípadne sparené pšeno zalejeme päťnásobným množstvom vody, osolíme a uvaríme do mäkka. Vlažné pšeno rozmixujeme s olejom na úplne hladký krém. Zo vzniknutej majonézy pripravujeme ochutené majonézy a omáčky.

Obmeny:
Majonézu môžeme pripraviť aj z bielej bio ryže, ktorú uvaríme do mäkka v štvornásobnom množstve vody.

Náš tip:
Šesť druhov ochutenej pšenovej majonézy:

1/ 250 g základnej majonézy, 1 polievková lyžica horčice, 2 lyžice citrónovej šťavy, pol lyžičky cukru, trochu soli a 1 lyžička sójovej omáčky TAMARI

2/ 200g základnej majonézy, 2 jablká, 3 lyžice bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 1 lyžica strúhaného chrenu

3/ 300 g základnej majonézy, 1-2 uvarené nastrúhané mrkvy, 3-4 lyžice rajčiakového pretlaku, soľ

4/ 300 g základnej majonézy, asi 50 g špenátu alebo žihľavy alebo bršlice (kozej nohy), zelená vňať póru alebo mladej cibuľky, 1 lyžička sójovej omáčky TAMARI

5/ 300g základnej majonézy, 100g kyslých na jemno nakrájaných sterilizovaných uhoriek, 1 lyžička kapár alebo nakladaných púpavových pukov, 1 lyžica horčice, 2 lyžice nadrobno nasekanej cibule, 1 lyžica oleja, soľ

6/ 300 g základnej majonézy, 4 strúčiky rozotretého cesnaku, ½ lyžičky jemne nasekaného estragónu alebo na špičku noža sušeného

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Martinka / redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 5117 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií