BIO spotrebiteľ

Šalát z jačmenných krúp

Suroviny

  • 150 g jačmenných krúp bio,
  • 2 polievkové lyžice jemného kečupu bio,
  • Šťava a nastrúhaná kôra z 1 citróna,
  • 200 ml zeleninového vývaru,
  • 1 cibuľa,
  • 1 menšia uhorka,
  • 300 g rajčín,
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja bio,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • Zväzoček čerstvých byliniek (mäta alebo petržlen),
  • alebo 1 lyžička bylinného korenia,
  • 50 g čiernych olív,
  • 100 g ovčieho syra alebo tofu,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie

Postup

Jačmenné krúpy uvaríme, prebytočnú vodu zlejeme, pridáme vývar a opäť privedieme do varu. Potom pridáme kečup, odložíme a pod pokrievkou necháme stáť 10-15 minút. Dobre premiešame a necháme vychladnúť.

Uhorky nakrájame na menšie kúsky, rajčiny na kocky, papriku na rezance a cibuľu na tenké kolieska. Nakrájanú zeleninu zmiešame s vychladnutými krúpami, ochutíme prelisovaným cesnakom. Korením, nasekanými bylinkami. Pokvapkáme olejom, opatrne zamiešame syr a olivy, rozkrojené na polovice.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Martinka / redakcia
Recept pridaný: 01.07.2006
Zaujal: 7210 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií