BIO spotrebiteľ

Šalít pre nečakanú návštevu

Suroviny

  • 1 hrnček špaldového kernota (alebo dvojzrnky či špaldových zŕn)
  • 1 polievková lyžica medu
  • 4 broskyne
  • 6 sliviek
  • 1 broskyňa či iné ovocie na ozdobu

Postup

Leto so sebou prináša aj viac času na rodinu, kamarátov či známych. Aj v období mobilov príde z času na čas nečakaná návšteva. Poteší, ale čím ju na rýchlo ponúknuť?

Kernoto uvaríme. Kým krájame ovocie, mierne vychladne, potom pridáme med. Zmiešame s ovocím, vložíme do misiek a ozdobíme pár plátkami broskýň. (Ak naozaj nemáme čas, môžeme podávať teplé, aby sme sa nezdržiavali, ak toho času je predsa len viac, kernoto necháme vychladnúť.) Samozrejme si môžeme nakombinovať akékoľvek ovocie, pridať orechy, slnečnicu, tekvicové jadierka, škoricu, vanilku....

Poznámka

V zime môžeme použiť napr. zavárané marhule a višne, vtedy med nedávam, kompóty bývajú zvyčajne dosť sladké. Želám Vám dobrú chuť a z nečakaných návštev len radosť...

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Zuzana Gallayová
Recept pridaný: 24.08.2006
Zaujal: 4031 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií