BIO spotrebiteľ

Jablkovo-zelerová torta na waldorfský spôsob

Suroviny

CESTO
  • 4 vajcia
  • 70g mäkkého masla
  • 30g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • citrónová kôra
  • štipka soli
  • 70 g mletých vlašských orechov
  • 40g popučených piškótov
  • 40g krištáľového cukru
PLNKA
  • 400g zeleru
  • 5dcl jablkovej šťavy/džúsu
  • 250g jogurtu
  • 150g práškového cukru
  • 2 jablká
  • 7 lístkov želatíny
  • 2 PL pomarančového likéru
  • 3dcl šľahačky
OZDOBA
  • 1PL kr. cukru
  • 12 polovičiek vlašských orechov
  • 100g zeleru
  • 2,d dcl šľahačky

Postup

Rúru predhrejeme na 170°C. Dno tortovej formy (priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie. Okraj formy vymastíme maslom. Oddelíme bielka a žĺtka. Maslo vymiešame s pr. a van. Cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Vmiešame žĺtka. Orechy a popučené piškóty zmiešame a pridáme do masy takisto ako bielka vyšľahané do krémova s krištáľovým cukrom. Masu dáme do formy, vyrovnáme a cca 20min. pečieme na strednom rošte. Necháme vychladnúť

Ošúpeme zeler, nakrájame na malé kocky, zmiešame s jablkovou šťavou a varíme bez pokrievky do mäkka. Masu dáme do misky a necháme vychladnúť. Pridáme jogurt, masu vyšľaháme do hladka ručným mixérom a prepasírujeme. Pridáme pr. cukor.

Ošúpeme jablká, jemno nastrúhame a okamžite zmiešame s citrónovou šťavou. Namočíme želatínu, zohrejeme pomarančový likér, želatínu vyžmýkame, pridáme do likéru a hneď vmiešame do jogurtu. Pridáme jablká, vyšľaháme šľahačku a opatrne vmiešame do masy. Krém natrieme na orechový korpus, prikryjeme fóliou na potraviny a dáme do chladničky min. na 8 hodín.

Tortu vyberieme z formy, potrieme vyšľahanou šľahačkou a zvyšnou zdobíme takisto ako zkaramelovanými polovičkami jadier orechov a orestovanými pásikmi zeleru.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Dobrá kuchyňa - spar
Recept pridaný: 05.09.2006
Zaujal: 5235 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií