BIO spotrebiteľ

Mrkvový nákyp s cestovinami

Suroviny

  • ¾ šálky bio sójového mlieka Provamel
  • ½ kocky údeného tofu
  • 400g brokolice
  • 400 g špaldových celozrnných vretienok bio (alebo iných celozrnných bio cestovín)
  • 2 polievkové lyžice špaldovej celozrnnej bio múky
  • 1 polievková lyžica kvalitného rastlinného bio oleja
  • 1 veľká cibuľa bio
  • 3-4 ks mrkvy bio
  • 5 polievkových lyžíc vody
  • 2,5 čajovej lyžičky zeleninového bujónu Wurzl
  • Bazalka, provensálske korenie, saturejka
  • Bio sójová smotana Provamel

Postup

Nakrájanú cibuľu podusíme na vode a oleji, zalejeme vodou. Pridáme mrkvu nakrájanú na polkolieska a varíme 10 minút. Pridáme cestoviny a varíme ďalších 10 minút, občas premiešame. Pridáme na kúsky nakrájanú brokolicu a ešte 15 minút varíme. Zmes sa zahustí uvarenými cestovinami.

Ochutíme, pridáme celozrnnú múku a sójové mlieko, krátko povaríme a odstavíme.

Zamiešame tofu nakrájané na malé kúsky. Zmes dáme na vymastený plech, pokvapkáme smotanou a pečieme 15-20 minút pri teplote 180 °C. Podávame vychladnuté s čerstvou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

redakcia
Recept pridaný: 08.10.2006
Zaujal: 7168 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií