Mrkvový nákyp s cestovinami
Suroviny
- ¾ šálky bio sójového mlieka Provamel
- ½ kocky údeného tofu
- 400g brokolice
- 400 g špaldových celozrnných vretienok bio (alebo iných celozrnných bio cestovín)
- 2 polievkové lyžice špaldovej celozrnnej bio múky
- 1 polievková lyžica kvalitného rastlinného bio oleja
- 1 veľká cibuľa bio
- 3-4 ks mrkvy bio
- 5 polievkových lyžíc vody
- 2,5 čajovej lyžičky zeleninového bujónu Wurzl
- Bazalka, provensálske korenie, saturejka
- Bio sójová smotana Provamel
Postup
Nakrájanú cibuľu podusíme na vode a oleji, zalejeme vodou. Pridáme mrkvu nakrájanú na polkolieska a varíme 10 minút. Pridáme cestoviny a varíme ďalších 10 minút, občas premiešame. Pridáme na kúsky nakrájanú brokolicu a ešte 15 minút varíme. Zmes sa zahustí uvarenými cestovinami.
Ochutíme, pridáme celozrnnú múku a sójové mlieko, krátko povaríme a odstavíme.
Zamiešame tofu nakrájané na malé kúsky. Zmes dáme na vymastený plech, pokvapkáme smotanou a pečieme 15-20 minút pri teplote 180 °C. Podávame vychladnuté s čerstvou zeleninou alebo so zeleninovým šalátom.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
redakcia
Recept pridaný: 08.10.2006
Zaujal: 7996 krát