Zapekaný ovos s hubami
Suroviny
- 300 g uvarených ovsených zŕn
- 100 g nakrájanej cibule
- 200 g kelu
- slnečnicový olej bio
- soľ
- zeleninový vývar
- sušené huby
- 3 strúčiky cesnaku bio
- mletá rasca, majorán, bazalka, všetky koreniny bio
- 250 ml kyslej smotany alebo bio sójovej smotany Provamel
- 2 vajcia
- maslo
Postup
Sušené huby zalejem teplou vodou a necháme 15 – 20 minút stáť. Na oleji speníme cibuľku, pridáme huby, z ktorých sme zliali vodu, na rezance nakrájaný kel, osolíme a spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby občas podlejeme vodou alebo vývarom.
Pridáme rozotretý cesnak, koreniny a soľ. Pripravenú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajcia a soľ. Navrch uložíme plátky masla a v rozohriatej rúre zapečieme do hneda. Podávame so zeleninovým šalátom alebo sterilizovanou uhorkou.
Náš tip:
Ak použijete sójovú smotanu, nemusíte pridávať vajce.
Na tanieri posypte jedlo strúhaným syrom, alebo najemno nakrájaným tofu.
Vhodné ako: Vegetariánska strava
redakcia
Recept pridaný: 08.10.2006
Zaujal: 7143 krát