BIO spotrebiteľ

Zapekaný ovos s hubami

Suroviny

  • 300 g uvarených ovsených zŕn
  • 100 g nakrájanej cibule
  • 200 g kelu
  • slnečnicový olej bio
  • soľ
  • zeleninový vývar
  • sušené huby
  • 3 strúčiky cesnaku bio
  • mletá rasca, majorán, bazalka, všetky koreniny bio
  • 250 ml kyslej smotany alebo bio sójovej smotany Provamel
  • 2 vajcia
  • maslo

Postup

Sušené huby zalejem teplou vodou a necháme 15 – 20 minút stáť. Na oleji speníme cibuľku, pridáme huby, z ktorých sme zliali vodu, na rezance nakrájaný kel, osolíme a spolu dusíme do mäkka. Podľa potreby občas podlejeme vodou alebo vývarom.

Pridáme rozotretý cesnak, koreniny a soľ. Pripravenú zmes dáme do vymastenej zapekacej misy a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajcia a soľ. Navrch uložíme plátky masla a v rozohriatej rúre zapečieme do hneda. Podávame so zeleninovým šalátom alebo sterilizovanou uhorkou.

Náš tip:
Ak použijete sójovú smotanu, nemusíte pridávať vajce. Na tanieri posypte jedlo strúhaným syrom, alebo najemno nakrájaným tofu.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

redakcia
Recept pridaný: 08.10.2006
Zaujal: 6319 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií