BIO spotrebiteľ

Jemná ryža s naklíčenou fazuľkou

Suroviny

  • 300 g ryže natural bio
  • 500 ml vývaru
  • soľ
  • 2 väčšie červené cibule
  • kvalitný rastlinný bio olej
  • mleté čierne korenie, oregano, najlepšie bio
  • 400 g naklíčených fazuliek mungo
  • 2 zeleninové papriky, najlepšie bio
  • 1 menší pór
  • zelená petržlenová vňať, pažítka

Postup

Ryžu prepláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať. Potom ju zalejem 400 ml vývaru, pridáme trochu oleja a cibuľu, pokrájanú na tenké plátky. Na miernom ohni všetko dusíme prikryté bez miešania, pokiaľ tekutina nevsiakne. Pridáme naklíčené fazuľky, nakrájanú papriku a pór.

Dochutíme korením a oreganom, zalejeme zvyšným vývarom, dobre premiešame a prikryjeme. Všetko pomaly dusíme 5 minút. Potom pridáme nasekané vňate, znova premiešame a podľa potreby ešte podlejeme vodou. Odstavíme z ohňa a necháme ešte 10 minút stáť.

Podávame s omáčkami, mäsom, zeleninou, podľa vlastnej chuti.

Vhodné ako: Vegetariánska strava

Z.Gallayová
Recept pridaný: 08.10.2006
Zaujal: 6660 krát




Recepty

Recepty podľa druhu jedla

Recepty podľa stravy

Recepty podľa obdobia

Náš tip!

Recepty, zdravá výživa
Ako dobre jesť, veľa neminúť a čo najmenej variť.


Fanúšikovia BIO



Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Viac informácií